Otsing sellest blogist

Siin blogis kirjutab Merrit. Päriselus olen aga kodurestoran MerMer perenaine.

reede, 3. november 2017

Vaesed rüütlid ehk pain perdu.

Seda imelihtsat saia praadimise retsepti olen ma Adeline raamatus juba kaua piilunud. No aga paistab see nii tavaline, et kaua kaalusin, kas ikka teen järele. Tavaline, aga unustatud vana, sest tuleb ausalt tunnistada, et terve oma täiskasvanuks olemise aja jooksul pole ma vaeseid rüütleid valmistanud.
Meelel ja keelel on küll maitsed sellest roast kui ema meile mõnel kiirel nädalavahetusehommikul neid pannkookide asemel praadis.
Ja isegi sellist lihtsat rooga on võimalik pisikeste nüanssidega põnevamaks muuta.
Soovitan siiralt laupäeva või pühapäeva hommikul järele teha :)

Vaene rüütel
Ained: 2 poola saia, 2/3l piima, 1 muna, 3/4 klaasi suhrut, mõni mandel, 50g võid või Bonat.
Saia ümbert riivitakse kooruke, lõigatakse sai viiludeks, soojendatud piimasse klopitaks 1 muna ja suhkur. Selles piimas leotatakse saiaviilud laial vaagnal, pööratakse riivsaias. Magusmandli-triibud pistetakse igasse saiaviilu ja pruunistatakse pannil võiga.

Selle retsepti puhul ei muutnud ma suurt enamat kui pisut koguseid.
8 viilu saia
2dl piima
1 muna
2tl suhkrut
mõned tükeldatud mandlid
50g võid





Riivisin viilude ümbert kooriku ja jätsin selle paneerimiseks. Kloppisin muna suhkruga, lisasin sooja piima ja kloppisin korralikult läbi. Toppisin igasse saiaviilu mõned mandlitükid ja leotasin muna-piima segus viile, kuniks kogu vedelik imendus. Paneerisin ettevaatlikult (sest saiad olid üsna pehmed) viilud riivsaias ja praadisin parajalt säriseval pannil kuldpruuniks. Väheke pohlakastet ja tuhksuhkrut ning mõnus suutäis oligi valmis.
Jaan lisas tunnustavalt: "Pannkook, mis pannkook!" Hummerkoer noogutas nõusolevalt ja arvas, et oleks pidanud rohkem saiu tegema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar