Otsing sellest blogist

Siin blogis kirjutab Merrit. Päriselus olen aga kodurestoran MerMer perenaine.

kolmapäev, 1. november 2017

Pruunistatud kaalikad ehk midagi imelihtsat.

Pole parata, täna räägime taas kaalikast. Eilse halloweeni puhul oleks ehk pidanud pigem midagi kõrvitsast meisterdama, aga kuna suurem osa oktoobrist on nii või teisiti kõrvitsatoitude katsetusi täis ja proua Adelinel peale marineeritud kõrvitsasalati muid kõrvitsaretsepte ei paistnud ja kaasa Jaan äkitsi leidis, et ta hõrgu talleliha kõrvale kaalikat igatseb, siis tegimegi seda.
Õnneks jäi raamatust täitsa pisut omamoodi retsept silma, mille pealkirjaks
"Pruunistatud kaalikad".
AIned:1/2klaasi suhkrut, 100-200g võid või Bonat, 3-5 keskmise suurusega kaalikat.
1/2klaasi suhkrut pruunistatakse kuivas pajas, selle juurde pannakse võid või Bonat. Kui suhkur ja või on sulanud, lisatakse juurde 3 keskmist kooritud ja ühesuurust kandilisekslõigatud kaalikat ja hautatakse pruunika ja pehmeks ilma vett lisamata. Lõpuks pannakse maitse järgi soola. Süüakse praadide või aedviljakotlettidega.

Meie perele piisas muidugi ühest pisemast kaalikast, mis sai kooritud, pestud ja kuubikuteks lõigatud. Suhkrut pajasse läks pisut rohkem kui pool supilusikat. Eks see suhkru pruunistamine, ilma et ta lihtsalt paja põhja ei kõrbeks, on paras tulega mängimine. Pean silmas pliidi kuumust, mis pigem madalam, et suhkur kenasti sulaks ja jumet võtaks. Võid lisasin silma järgi, umbes 60 grammi ja suurendasin kuumust. Lisasin segusse kaalikatükid, segasin korralikult läbi ja lasin keskmisel kuumusel, kaane all, aeg-ajalt segades neil pool tunnikest haududa. Lõpuks sool ja omalt poolt pisut musta pipart ka ning lambakõrvane oligi serveerimiseks valmis.
Lihtne roog, mis tuletas meelde lapsepõlva, kus ema koduköögis pea samamoodi kaalikat tegi, aga mäletamist järgi suhkruta, ainult võiga.
 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar