Otsing sellest blogist

Siin blogis kirjutab Merrit. Päriselus olen aga kodurestoran MerMer perenaine.

esmaspäev, 9. oktoober 2017

Lõhe pruunistamistaignas ehk vana uus retsept.

Tänase postituse põhjuseks oli vihm ehk vaba aeg ja merilõhe ehk hüva kala, mis tegemst ootas.
Et mitte teda lihtsalt tavapäraselt ahju panna, kiikasin proua Tannbaumi retseptikogusse ja ennäe, leheküljel 168 tänane õhtusöök seisiski.
Aga kuidagi ei saa ma teha retsepti üks ühele. Ja vahetasin lõhele soovitatud taigna mu arust pisut põnevama ja õhulisema õlletaigna vastu, aga see täitsa üks-ühelt Adeline retsepti järgi, lihtsalt pisut vähendatud koguses, sest kala oli palju vähem ja sööjaid ka.
Aga õlletaigen siis, mis klapib 500-600grammi lõhe- või ka näiteks tursa- või koha- või kasvõi siiafileele.

Tainas
100g jahu
1,25dl õlut
1 munavalge ( see oli sama, mis proua topeltkoguses, aga katsu sa munavalget poolitada )
40g võid
soola
pipart
Jahu, õlu, munavalge, sool, pipar ja sulatatud või segatakse lusikaga, kuni taigen on sile - ütles Adeline. Ja tõepoolest, ei jäänud tainas klompi ega tükki, vaid moodustas siidja massi.

Proua soovitas kalakesefilee lõigata kolme sõrme laiusteks tükkideks, mina tegin portsud suuremad ja ega vist vahet polnudki.
Margariini asemel kuumutasin pannil hääd oliiviõli ja praadisin kala mõlemilt poolt pisut vähemal kui keskmisel kuumusel kuldseks.
Kahjuks kastet, mille proua kala juurde välja pakkus, ei jõudnudki teha. Aga annan teile retsepti kui soovite katsetada.
Söögiõli või 100g Bona (või) sees hautatakse üks peotäis peeneteks ribadeks lõigatud peete ja porgandeid, juurde lisatakse 1,5 lusikatäit sõredat jahu, riivitud sibulad ja lõpuks pool kl. hapukoort, maitse järgi soola.
Arvan, et see kaste-salat võib päris hästi mekkida, seega miskil hetkel teen teda lihtsalt niisama.

Õhtusöögil laua juures rõõmustas enim Hummerkoer, kuna saleda eluviisi nimel poetasin üsna palju koorikust tema aplasse suhu. Aga kala oli mahlane ja hõrk, tasub järele proovida.
 

2 kommentaari: